Blog

Sărmăluțe cu urdă în foi de viță

Rețetă

Ingrediente
700-800 gr. urdă / 100 gr. orez / 200 gr. ceapă / 1 morcov / Marar, cimbru, sare, piper / 30-40 frunze de viță

Se opăresc foile de viță în apă cu sare, ceapa se toacă mărunt, morcovul se rade pe răzătoarea mică și se călesc în puțin ulei, după care se amestecă împreună cu urda, orezul și condimentele.
Din această compoziție se pregătesc sarmaluțele. Se acoperă fundul unei oale cu frunze de viță de vie, apoi se aranjează sărmăluțele, se acoperă cu frunze de viță de vie; se toarnă apă peste ele și se pun la fiert la foc mic aproximativ 90 min.(dacă se pot fierbe în oală de lut pe plită, la foc mic, sunt și mai gustoase)
Se servesc calde cu iaurt sau cu smântână.

Poftă bună!

Recenzii

No comments yet.

Be first to leave your comment!

Name:

E-mail:

Homepage:

Comentariu:

Adauga recenzie

Inapoi sus